Полицейското присъствие в ромската махала в Стамболийски ще продължи  докато

...
Полицейското присъствие в ромската махала в Стамболийски ще продължи  докато
Коментари Харесай

Нови подробности за ромските изстъпления срещу полицаи в Стамболийски

Полицейското наличие в ромската махала в Стамболийски ще продължи  до момента в който там не бъде открит публичният ред дефинитивно. Това съобщи пред публицисти старши комисар Васил Костадинов, шеф на ОДМВР-Пловдив, съобщи кореспондент на " Фокус ".  В 21 часа нощес са арестувани общо 5 лица, сред които и две дами, а през днешния ден са арестувани още две лица. Двама от служителите на реда са съществено потърпевши. 

Специализираната полицейска интервенция е разпоредена и одобрена от основния секретар на Министерство на вътрешните работи и тече от през вчерашния ден на територията на град Стамболийски тече. В нея вземат участие и жандармерийски сили. 

Зам.- шефът на ОДМВР комисар Радослав Начев заяви детайлности. Вчера около 18.30 часа при надзор на пътя един от служителите на реда на звено " Сигма " подава сигнал за прекъсване на лидер на мотопед, който не се подчинява. Започва гонене. При нахлуване в ромската махала той изоставя мотопеда си и стартира да бяга.

Пътят на служителите на реда бива препречен от различен гражданин на махалата, който стартира да оказва опозиция. Събира се навалица от роми, които стартират да дърпат и удрят служителите на реда, като в следствие единият от тях е с разкъсвания и пострадвания в ръката, а другият - в крайници. След прецизиране на действията са открити директните участници в съпротивата и след края на изборния ден те са били арестувани, включително и дамите, които са блъскали с бутилки служителите на реда, тъй че да попречат те да изпълнят отговорностите си. 

Директорът на полицията старши комисар Костадинов ще предложи двамата потърпевши служители на реда за премия поради перфектно изпълнения си дълг.

По думите му, против мирни жители не е употребена полицейска мощ, само че закона на Министерство на вътрешните работи ясно е регламентирано по кое време може да се използва физическа мощ - палки и белезници, в това число и оръжие - когато всевъзможни други съответни предизвестия не водят до нужния резултат, разясни Костадинов. Това става, до момента в който се преодолее непозволеното деяние от страна на нарушителите.

Стана ясно още, че ромите, които са оказали опозиция, са били използвали и алкохол.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР